Митрополитът на Замбия: Патриарх Ириней беше голяма чест за цяла Сърбия

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

На 22 ноември 2020 Високопреосвещеният Митрополит на Замбия г-н Йоан отслужи Божествена Литургия в Храма на Свети Александър в Лусака, Замбия. Това съобщава пресслужбата на Свещената Митрополия на Замбия.

В края на Божествената Литургия бе отслужена и Панихида за упокоението душата на Сръбския Патриарх Ириней, който почина от коронавирус.

В словото си Митрополит Йоан подчерта големия принос на покойния Патриарх, който „винаги е работил за мирното съжителство между сърбите и албанците в Косово“.

Патриарх Ириней беше голяма чест за цяла Сърбия, той беше мирна и почтена личност, изпълнена с християнска любов към хората. Любовта на сръбския народ към гръцкия народ винаги е била специална и тя се предава от поколения на поколения – за това свидетелстваше и самият Патриарх Ириней.

Споделяме скръбта, причинена от това изпитание, и изказваме нашите искрени братски съболезнования към цяла Сърбия и към Свещения Синод на Сръбската Патриаршия. Молим се Господа да упокои душата на Патриарх Ириней в селенията на праведните“ – каза Митрополитът на Замбия г-н Йоан.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal