Митрополитът на Закинтос Дионисий IV е с отрицателен тест за COVID-19

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

След като се оказа, че един от членовете на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква е заразен с коронавирус, но все още не се е самообявил кой е – което бе потвърдено и от Високопреосвещения Митрополит на Илион г-н Атинагор (и неговият тест е отрицателен), който заяви: „Ако иска, той самият ще го разкрие, както съответно направиха Митрополитите на Йерисос Теоклит и на Калаврита Йероним“, според информацията на Ορθοδοξία INFO – днес Високопреосвещеният Митрополит на Закинтос г-н Дионисий IV, който през тази година е един от членовете на Постоянния Свещен Синод, също си направи тест за коронавирус, за да докаже, че той не е въпросният заразен ковид Митрополит X. За това съобщава Νυχθυμερόν.

Съответно резултатът от теста на Митрополит Дионисий IV е отрицателен.

Митрополитът на Закинтос остава превантивно под доброволна карантина, както са определили здравните власти за всички членове на Постоянния Свещен Синод.

Същевременно Високопреосвещеният Митрополит уверява всички, че се моли за по-скорошното отминаване на това изпитание, засягащо цялото човечество.

Припомняме, че друг Йерарх от Еладската Църква, който е заразен с коронавирус, е Оленският Епископ г-н Атанасий, и той също публично обяви за своето здравословно състояние.

Митрополитът на Арта Калиник и неговият шофьор са с отрицателни тестове за коронавирус COVID-19 | ДОКУМЕНТ

Архиепископът на Атина Йероним II е с отрицателен тест и е решил профилактично да се самоизолира, като е заминал за Свещеното Исихастирио в Залца, област Виотия (Беотия)GR.

Според сигурна информация на сайта msn.com други двама, трима Йерарси от Северна Гърция са положителни за коронавирус, но все още не са го направили публично достояние поради лични съображения.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal