Международният център за междурелигиозен и междукултурен диалог (KAICIID) осъжда ислямското нападение в Джида: Всички свещени места са предназначени за спокойствие, молитва и размисъл

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

„Ислямска държава“ (ИДИЛ) пое отговорност за атентата, който се случи на немюсюлманското гробище в град Джида, Саудитска Арабия, където бяха събрани европейски дипломати и емигранти, за да отбележат годишнината от приключването на Първата световна война. При атентата пострадаха трима души.

В тази връзка Бордът на директорите на Международния център за междурелигиозен и междукултурен диалог (KAICIID), сред които членува и Митрополитът на Галия г-н Емануил Адамакис от Вселенската Патриаршия, излезе със следното изявление:

Бордът на директорите на KAICIID осъжда всяка атака срещу свещено място и категорично отхвърля всеки опит на екстремистки групи да узаконят актовете на насилие, използвайки религия.

Нашите мисли са с ранените и с техните близки.

Всички свещени места са предназначени за спокойствие, молитва и размисъл. Всяко нападение срещу подобни места не е нищо повече от акт на изключителен страх и престъпност.

Всички религии носят в основата си призива за мир, взаимно уважение и диалог.

Отбелязваме със загриженост повишеното ниво на насилие в целия регион, и в Европа, приписвано на тази ислямистка група. Призоваваме всички да се противопоставят на изкушението да отстъпят място на културната и религиозна поляризация, което очевидно е и целта на тези насилствени актове, а именно разделението.“ – заявяват членовете на Борда на директорите на Международния център за междурелигиозен и междукултурен диалог (KAICIID).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal