Лондон: Мюсюлманин футболист раздава безплатен обяд на нуждаещи се

Тази неделя известният футболист Месут Йозил бе начело на раздаването на 1 400 обяда в северен Лондон. От началото на пандемията Йозил работи заедно с немския готвач шеф Стефан Папперт, за да снабдява с хранителни продукти бедни семейства, приюти за бездомни и благотворителни организации, подпомагащи бежанци.

Този път техните усилия бяха основно съсредоточени в раздаването на обяди на семейства в Брент, Бърнт Оук и Еджуеър и някои от най-бедните райони в северен Лондон. „В средата на семестъра много деца се сблъскват с проблемите с прехраната си” – казва футболистът мюсюлманин. „Нито едно дете не трябва да гладува. Това е много важно и аз винаги ще помагам”.

Йозил добавя, че на всяко дете следва да се дава здравословна храна. „Особено внимание трябва да се отделя на това, че храната трябва да бъде здравословна, питателна и засищаща, затова ние използваме органични спагети, които моят приятел Алберто Франческо доставя от Италия” – казва Йозил. „Здравословното хранене на децата трябва да бъде задължение, а не привилегия.”

Както преди бе съобщено в централната джамия в Оксфорд са осигурени стотици порции безплатен обяд за учениците от понеделник до петък. Сега е обявен подобен план за ученическата ваканция през месец декември.

Източник: Главно Мюфтийство на Република България

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal