Кириакос Мицотакис към Атинския Архиепископ Йероним: Нека да спазваме мерките и за Рождество Христово храмовете ще бъдат отворени за вярващите

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес сутринта на 14 ноември 2020, гръцкият министър-председател г-н Кириакос Мицотакис се срещна с Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II в Архиепископията. Премиерът на Гърция е осведомил Архиепископ Йероним за хода на пандемията, както и за мерките, които правителството предприема за справянето с нея.

И двамата са се обединили около необходимостта с всички сили и възможности тези мерки да бъдат приложени, да бъдат спазени стрикто и точно всички здравни указания, както това се случи в началото на пандемията през пролетта на т.г. (Точно тази симфония между гръцката държава и Църквата даде своите изключително положителни резултати – Гърция беше за пример в цяла Европа и с най-малко заразени и починали от коронавирус в онзи период. Целта на държавата и Църквата в Гърция е да се постигнат същите резултати с техните съвместни усилия Бел. прев.).

Също така разговорът между Премиера и Архиепископа беше пълен с оптимизъм, че спазването на здравните правила и последващото подобряване на епидемиологичните факти, ще позволят на гърците да отпразнуват Рождество Христово в една по-различна среда.

От нас зависи да спазваме мерките и да отпразнуваме Рождество Христово в отворени храмове“, отбеляза г-н Мицотакис. От своя страна, Архиепископ Йероним добави, че „всички имаме отговорност да защитим чрез нашата позиция човека и общественото здраве, така че да можем да отпразнуваме Рождество Христово в нашите храмове“, както съобщава ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎