Кириакос Мицотакис към Атинския Архиепископ Йероним: Нека да спазваме мерките и за Рождество Христово храмовете ще бъдат отворени за вярващите

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес сутринта на 14 ноември 2020, гръцкият министър-председател г-н Кириакос Мицотакис се срещна с Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II в Архиепископията. Премиерът на Гърция е осведомил Архиепископ Йероним за хода на пандемията, както и за мерките, които правителството предприема за справянето с нея.

И двамата са се обединили около необходимостта с всички сили и възможности тези мерки да бъдат приложени, да бъдат спазени стрикто и точно всички здравни указания, както това се случи в началото на пандемията през пролетта на т.г. (Точно тази симфония между гръцката държава и Църквата даде своите изключително положителни резултати – Гърция беше за пример в цяла Европа и с най-малко заразени и починали от коронавирус в онзи период. Целта на държавата и Църквата в Гърция е да се постигнат същите резултати с техните съвместни усилия Бел. прев.).

Също така разговорът между Премиера и Архиепископа беше пълен с оптимизъм, че спазването на здравните правила и последващото подобряване на епидемиологичните факти, ще позволят на гърците да отпразнуват Рождество Христово в една по-различна среда.

От нас зависи да спазваме мерките и да отпразнуваме Рождество Христово в отворени храмове“, отбеляза г-н Мицотакис. От своя страна, Архиепископ Йероним добави, че „всички имаме отговорност да защитим чрез нашата позиция човека и общественото здраве, така че да можем да отпразнуваме Рождество Христово в нашите храмове“, както съобщава ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews