Киевският Митрополит Епифаний се срещна с ръководителя на Службата на ООН за координация по хуманитарните въпроси в Украйна

Автор: Александър Иванов

На 17 ноември 2020 Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с Игнасио Леон Гарсия, ръководител на Службата на ООН за координация по хуманитарните въпроси в Украйна. Това съобщава пресслужбата на Православната Църква на Украйна.

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна обсъди с многоуважаемия гост въпроси за сътрудничеството в хуманитарната сфера.

По конкретно стана дума за сътрудничество в оказване на помощ на пострадалите в резултат на московската военна агресия.

Руско-украинската война продължава повече от шест години и има много хора, които се нуждаят от помощ. Ние от Църквата правим всичко по силите си, дори и във временно окупираните територи, където нашите благотворителни центрове продължават да работят. Затова ще се радваме да си съдействаме с вас, защото заедно можем да правим много повече добри дела.“ – каза Негово Блаженство.

Негово Блаженство разказа на г-н Игнасио Леон Гарсия за Отдела за социално служение и благотворителност към Православната Църква на Украйна, както и за нейните дейности в различните региони в Украйна.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎