Йерусалимският Патриарх Теофил III и украинският посланик в Израел обсъдиха развитието на Православната Църква на Украйна (ПЦУ) и нейната автокефалия

Автор: Александър Иванов

На 23 ноември 2020 Негово Божествено Блаженство Йерусалимският Патриарх г-н г-н Теофил III прие в Патриаршията извънредния и пълномощен посланик на Република Украйна в Държавата Израел г-н Евген Корнийчук. Това съобщава пресслужбата на украинското посолство в Израел.

Страните обсъдиха ситуацията в Православния свят в контекста на все по-устремено развиващата се автокефална и единствено канонична на територията на Украйна Православна Църква на Украйна (ПЦУ) с каноничен Предстоятел – Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний

Патриарх Теофил III поздрави г-н посланика за началото на дипломатическата му мисия в страната и изрази готовността си за конструктивен диалог и сътрудничество.

От своя страна г-н посланикът благодари за срещата и поиска благословението на Негово Божествено Блаженство за предстоящата си дипломатическа работа в Държавата Израел.

На 10 септември 2020 украинският президент Володимир Зеленски назначи Евген Корнийчук за посланик на Украйна в Държавата Израел.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal