Начало » Разни » COVID-19 » Искрената и силна любов между Патриарха и президента…

Искрената и силна любов между Патриарха и президента…

Автор: Александър Иванов

Президентът на Република Сърбия г-н Александър Вучич искрено и много силно обичаше блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней, както и обратно – Патриарх Ириней много уважаваше и обичаше президента Вучич.

След като блаженопочившият Патриарх Ириней изгуби тежката битка с коварния коронавирус, президентът Вучич изпрати съболезнователна телеграма до Свещения Синод на Сръбската Патриаршия. Това съобщава пресслужбата на Президентството.

От името на гражданите на Република Сърбия както и от свое име изказвам своите искрени съболезнования за смъртта на Негово Блаженство. Днес цяла Сърбия скърби. Нашият Патриарх, тих и мирен, благороден и миролюбив човек, нашият отговорен духовен Архипастир се престави в Господа. Мъжът, който ни учеше на вярата и на когото всички искахме да подражаваме, почина. Само великите народи могат да създават велики хора. Великите хора се раждат и живеят в своя народ, като никога не стоят по-високо от народа си и във всичко му се подчиняват. Великите хора не владеят. Те служат. Техният избор не е страна, а всички хора. Те са търпеливи и спокойни. Бавни в словото, и бързи в добрините.

Нашият сръбски народ имаше велики Патриарси и мъже, а Патриарх Ириней беше един от тях. Такъв, какъвто служението му го изискваше. Такъв, какъвто народът искаше. Патриарх Ириней беше носен от уважението на своя народ. Той всеки ден ставаше все по-близък и по-скъп за всеки наш сърбин.

Патриарх Ириней беше велик човек на Сръбската Църква, Православието и нашия сръбски народ.

Бог да му дари прошка на греховете и упокоение в райските селения!“ – пише още президентът на Република Сърбия г-н Александър Вучич.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal