Начало » Разни » COVID-19 » „Икуменическата водна мрежа“ (EWN): Използването на водата като военно оръжие е атака срещу правата на човека

„Икуменическата водна мрежа“ (EWN): Използването на водата като военно оръжие е атака срещу правата на човека

Методистки епископ Арнолд Темпъл, председател на кампанията на Световния съвет на църквите „Икуменическа водна мрежа“ (EWN) и президент на Конференцията на църквите от цяла Африка (AACC)

Автор: Александър Иванов

„Икуменическата водна мрежа“ (EWN)1 публикува изявление, в което осъжда онези, които лишават невинните и уязвимите от тяхното човешко право да разполагат с вода и канализация във времето на пандемия.

Водата е дар от Бога. Тежък грях е този дар да се използва като оръжие за война. Грях е да се лишават хората от водата, от която се нуждаят, за да утолят жаждата си. Без вода хората са подложени на повишен риск от болести и смърт от коронавирус в това пандемиологично време.“ – заяви Методисткият епископ Арнолд Темпъл, председател на кампанията на Световния съвет на църквите „Икуменическа водна мрежа“ (EWN) и президент на Конференцията на църквите от цяла Африка (AACC).

Когато враждуващите страни се стремят да използват достъпа до вода като оръжие за война, това нарушава човешкото право за достъп до вода и канализация. Освен това, използването на водата като военно оръжие нарушава международното хуманитарно право.“ – казва епископ Арнолд.


1. Кампанията „Икуменическа водна мрежа“ (Ecumenical Water Network, EWN) е със седалище в Женева и е инициатива на Световния съвет на църквите. Състои се от църкви и от организации, свързани с църквите, които насърчават опазването, както и отговорното управление и справедливото разпределение на водата за всички, въз основа на разбирането, че водата е дар от Бога, и е общо благо и основно човешко право. – Бел. авт.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal