Изявление на Митрополита на Австрия Арсений относно нападенията във Виена на 02 ноември 2020

In other languages: GRDE

Превод: Йордан Георгиев

Изявление на Високопреосвещения Митрополит на Австрия г-н Арсений относно нападенията във Виена на 02 ноември 2020

Австрия , в която ни е позволено да живеем, е красива и в много отношения е богата с благословии страна. Виена е хармоничен и гостоприемен град с най-високо качество на живот. Хората в Австрия са любвеобилни и отворени – те обичат „хубавото“. Всяка година Австрия приветства с отворени обятия много хора с добра воля, било то като посетители или като нови съграждани, които намират и са намерили тук своя нов дом. От само себе си се разбира, че в замяна на това гостоприемство и толерантна общителност може да се очаква, че Австрия с нейните ценности, нейните жители и нейните власти ще получат в замяна съответното уважение.

Дълбоко засегната от терористичната атака вчера вечерта, Православната Църква в Австрия се моли за жертвите и техните семейства, както и за спешните служби. Нека Господ Бог да ви помогне в тези трудни часове и да ви даде здраве и сила.

Извършителите на такъв вид нападения, в никакъв случай не следват волята на Бог, те искат да разпространят страх и недоверчивост, както и да разрушат взаимното доверие между хората. Но точно това не искаме и не трябва да позволяваме.

Вярата ни в Бог и любовта ни към Австрия и към нейните жители ни дават сила да преодолеем своя страх за да продължим да живеем свободно. С всичките си сили желаем да съхраним и предадем тези ценности, тези скъпоценни блага на Австрия. Заедно и с Божията помощ искаме да продължим по пътя на мира и хармоничното единство като по този начин да преодолеем тази криза.

Бихме искали да благодарим на всички отговорни за вчерашната операция и по-специално на правителството, полицията и спасителните служби за вашата бърза и ефективна реакция, която вероятно е предотвратила да се случат още по-лоши неща, също както и за вашите постоянни, неуморни усилия в полза и защита на нашата страна и нейните жители.

+ Арсений

Митрополит на Австрия и Екзарх на Средна Европа

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Αὐστρίας, Ἐξαρχία Οὐγγαρίας καί Μεσευρώπης | Metropolis von Austria, Exarchat von Ungarn und Mitteleuropa

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal