Начало » Разни » COVID-19 » ИЗВЪНРЕДНО: Престави се в Господа Митрополитът на Лангадас г-н Йоан от кардио-респираторен арест вследствие на коронавирус COVID-19

ИЗВЪНРЕДНО: Престави се в Господа Митрополитът на Лангадас г-н Йоан от кардио-респираторен арест вследствие на коронавирус COVID-19

In other languages: GREN UKRMK AR

Автор: Йордан Георгиев

Днес сутринта остави последния си дъх обичаният от всички в Гърция и не само, Митрополитът на Лангадас г-н Йоан Тасиас.

Причината за смъртта съгласно комюникето на болницата е сърдечно-респираторен арест вследствие на коронавирус SARS-CoV-2.

Той беше само на 62 години…. Оказа се положителен за коронавирус и „на 13 ноември 2020 беше приет в Главната болница „Николаос Папагеоргиу“ в Солун и беше настанен в Ковид клиниката“, се казва в комюникето на болницата.

Още от първия момент лекарският и медицинският персонал на болницата положиха всички усилия, правейки всичко възможно, което е според силите им, за да подобрят здравето на Митрополита“, се казва още в комюникето.

Състоянието му се влоши и той разви дихателна инфекция вследствие на коронавируса и днес сутринта в 06:36 завърши своя земен път с кардио-респираторен арест.

Блаженопочившият Митрополит страдаше от придружаващи заболявания“, се казва в комюникето.

От Doxologia INFONEWS сме изключително покрусени от кончината на Митрополит Йоан, когото познавахме лично и обичахме много. Изказваме нашите искрени и сърдечни съболезнования на неговите близки и на цялото му паство, което е в шок и скръб от тази загуба.

Бог да го прости!
Вечна му памет!
Царство му небесно!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal