Начало » Разни » COVID-19 » Защо българските медии, за разлика от чуждите, прикриват информацията, че ген. директор на БТА е починал от COVID-19

Защо българските медии, за разлика от чуждите, прикриват информацията, че ген. директор на БТА е починал от COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

„Генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Максим Минчев почина на 67-годишна възраст. Според Европейския алианс на информационните агенции (The European Alliance of News Agencies – EANA), Максим Минчев е починал в болницата, където се е лекувал от коронавирус. Г-н Минчев беше директор на БТА през последните 17 години…“, с този текст започват да съобщават новината всички гръцки медии, сайтове и вестници. Даваме ви пример с един от най-старите авторитетни вестници в Гърция Το Βήμα.

Те цитират Европейския алианс на информационните агенции, които официално ни информират за неговата кончина: „Генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА), почина на 67 години. Той почина в болница, след като е бил инфектиран с Covid-19. Той беше директор на БТА през последните 17 години…“.

А всички български медии казват, че Максим Минчев е починал просто „след кратко боледуване“.

Само от вестник „24 часа“ обявиха, че Максим Минчев е починал от Covid-19.

Всички заразени с коронавирус публични личности в Гърция – политици, журналисти, културни дейци, Митрополити, свещеници и пр. – задължително обявяват, ако са заразени с коронавирус Covid-19, защото са загрижени за хората около тях, с които са общували.

От Doxologia INFONEWS си задаваме няколко въпроса:

Медиите в България независими ли са, или изпълняват политически поръчки?

Къде е Съюзът на българските журналисти, който постоянно реагира за погазване свободата на словото?

Сега не се ли погазва, след като се прикрива информация за смъртта на ген. директор на БТА, който е починал от коронавирус?

Къде е българската Прокуратура, за да разследва това масово прикриване на информация за заразени с коронавирус публични личности?

Същото се получава с клириците на Българската Патриаршия. Всички медии в България мълчат за заразени Митрополити и свещеници с коронавирус, както и за немалко починали клирици от коронавирус.

Нека да си припомним за смъртта на Доростолския Митрополит Амвросий, който почина от коронавирус. Малцина бяха българските медии, които отразиха факта, че той почина от коронавирус. Накрая след като вече нямаше накъде да се прикрива информацията, почти всички медии и сайтове публикуваха новината, че е починал от коронавирус. Само уебсайта на Българската Патриаршия и два-три приближени до Патриаршията сайтове и блогове за религиозна информация (в повечето случаи фалшива) никъде не споменаха, че Митрополит Амвросий е починал от коронавирус.

И какво стана? Масово чуждите медии написаха вярната информация, че Митрополит Амвросий е починал от коронавирус, дори сайтове на Митрополии на други поместни Църкви също публикуваха тази информация.

Защо се прикрива тази информация? Кого лъжат? Бог ли? Него никой не може да излъже… Жалкото в тази ситуация е, че се опитват да правят хората на глупаци, а те не са! Светът е отворен и нищо скрито не може да има!

Какви ще са последиците – пълна липса на доверие в Българската Патриаршия, българското Правителство и за съжаление в българските медии!

Много жалко…

СНИМКОВ МАТЕРИАЛ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal