Задържаха грузинец за нападението срещу гръцкия свещеник в Лион | Грузинецът заявява, че неговата съпруга е била любовница на свещеника

In other languages: GRFR MK

Автор: Doxologia INFONEWS

Мистерията, около нападението срещу гръцкия свещеник в Лион отец Николаос Какавелакис според едни се задълбочава, а според други се разплита. Седмица след като неизвестен извършител стреля два пъти в тялото на свещеника има задържано трето лице, след като преди това имаше заподозрени двама души, които последователно бяха задържани, а след това първият и вторият заподозрян бяха освободени.

Задържаният е грузинец на 40 години с инициалите Гиорги П., който е арестуван в петък, в своя дом. С него е била 35-годишна рускиня.

Според информацията на Le Parisien мъжът е признал, че е автор на нападението и че това е лично отмъщение, свързано с прелюбодейство: неговата партньорка (съпруга) е била любовница на свещеника, според думите на грузинеца. Въпреки, че е стрелял по свещеника, грузинецът твърди, че не е възнамерявал да го убива.

Стрелецът простреля отец Николаос с два куршума – единият в черния дроб, а другият в гърдите, което е застраши сериозно неговия живот.

Гиорги П. заявява, че се е отървал от оръжието край кейовете на река Сона, която се влива в река Рона в рамките на агломерацията на град Лион. По време на обиска в дома на грузинеца е открито друго оръжие, но то не е използвано за извършване на престъплението. Заподозреният грузинец вече е бил известен на полицията за различни нарушения като шофиране без книжка и незаконно притежание на оръжие.

Свещеникът е бил разпитан в болницата след като е излязъл от кома. Той споделил пред полицаите, че този акт вероятно е извършен от „ревнив съпруг“. „Свещеникът е сексуално много активен, много е закачлив с жените“, заявява източник , близък до разследването. Според изоточника, свещеникът си е признал, че жените са му голяма слабост. В полицейския участък 35-годишната рускиня, която е спътница на грузинеца твърди, че не е знаела нищо за престъпните намерения на грузинеца, но потвърди, че неговата парньорка е имала връзка с жертвата, според Le Figaro.

Следователно става въпрос за престъпление от общ харектер, а не за терористична атака, както беше казано първоначално. Въпросният грузинец „е съпруг на жена, която е имала любовна връзка с жертвата“, се казва в изявление на прокурора Никола Жакe.

Според свещеник от църквата в град Гренобъл, отец Николаос Какавелакис, „страда психологически“ и отново трябва да се подложи на операция. „Състоянието му не е добро. Не е разрешено на близките му да го виждат“, заявява той.

Източник: iEfimerida.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal