ЕКСКЛУЗИВНО: Архимандрит Макарий от Рилския Монастир за заразяването си с COVID-19

Автор: Александър Иванов

На 14 ноември 2020 Антон Чавдаров от NOVA TV ни среща с Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Макарий (Чакъров) от Рилския Монастир на Свети Йоан Рилски.

Неусетно – просто в един момент се чувстваш отпаднал – зле, и търсиш помощ, лекарска. Така се намерих в болницата, където с Божия помощ, успях да се справя с тази болест, сега се чувствам добре, спокоен, с антитела, и документ за безсмъртие, така че продължаваме към следващото изпитание. Олекна ми дотолкова, доколкото разбрах, че имам още доста неща, които трябва да свърша, за себе си, за душата си и за останалите“ – разказва отец Макарий, цитиран от NOVA TV.

Архимандрит Макарий уверява, че в Монастира се молят за всички страдащи от коварния коронавирус.

Ние припомняме, че когато Архимандрит Макарий се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, това се криеше както от Българската Патриаршия, така и от ръководството на Рилския Монастир. Едва днес сам Архимандритът съобщава за това.

На 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal