ГЪРЦИЯ: Бившият Митрополит на Калаврита Амвросий е положителен за коронавирус | Митрополит Амвросий е отказал да бъде хоспитализиран

In other languages: GRMK

Автор: Doxologia INFONEWS

Тази информация стана известна днес около обяд от самия Митрополит Амвросий, когато е придружавал сегашния Митрополит на Калаврита Йероним до болницата на град Рио. Митрополит Йероним е останал в болницата, докато неговият предшественик категорично е отказал да бъде хоспитализиран.

Припомняме, че на 09 ноември 2020 г. Митрополит Йероним публично обяви, че е заразен с коронавирус и заяви, че ще бъде под домашна карантина. Днес след 5 дена той влиза доброволно за лечение в болница.

Лекарите са го призовали да остане за лечение, но той е отказал като е подписал документ за доброволен отказ за хоспитализация. Здравния му статус съгласно неговите близки е добър и той ще остане под домашна карантина.

Според информацията, възрастният Йерарх, който е на 82 години преди три дена си е направил тест за коронавирус в частен диагностичен център, но никой от неговите сътрудници не е знаел за резултата.

Състоянието на сегашният Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Йероним е много добро, но той се лекува превантивно. Междувременно двама свещеници от централна енория в Егео (Митрополия на Калаврита – Бел. прев.) са със симптоми на коронавирус и са под домашна карантина.

Източник: ΕΡΤ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal