Грузинският Католикос-Патриарх към свещениците си: Не пречете на вярващите да приемат Божественото Причастие

In other languages: MK

Автор: Александър Иванов

Грузинският Католикос-Патриарх г-н г-н Илия II, цитиран от 1tv.ge, се обърна към църковно-служителите и вярващите от Грузинската Патриаршия:

Необходимо е да спазвате разпоредбите за физическа дистанция и да носите маски в Храмовете. Тези от вас, които не се чувстват добре или принадлежат към уязвимите групи от обществото, да се въздържат от посещения в Храмовете. Ако е нужно, свещениците ще ви посещават по домовете ви. Моля ви да засилите молитвите си и да четете Псалмите 3, 26, 102 и 145.

Същевременно, Патриарх Илия II, цитиран от пресслужбата на Грузинската Патриаршия, се обърна към свещениците си във връзка с началото на Рождественския пост (по стар стил започва от 28 ноември):

По време на този пост риба се разрешава до 25 декември (с изключение на сряда и петък). Поради ситуацията, причинена от коронавирусната пандемия, благославям на духовниците, съгласно правилата на икономѝята, ако е необходимо да позволят на вярващите да употребяват млечни продукти. Не създавайте пречки на вярващите да приемат Божественото Причастие.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal