Във Видинска Митрополия се молят за страдащите от COVID-19, а същевременно крият, че техни свещеници умират от коронавирус

„Видинска света митрополия известява православните християни във Видинска епархия, че с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил в центровете на Духовните околии в епархията ще бъдат проведени Литийни шествия за призоваване Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID 19.

На 19 ноември, четвъртък, в престолния за епархията гр. Видин, след архиерейска света Божествена Литургия в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски“, от 11:30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет.

В 12:00 часа, при биенето на църковните камбани Литийното шествие ще се отправи по ул. „Цар Симеон Велики“ към МБАЛ „Св. Петка“, където ще бъдат отправени молитви за здраве, изцеление и помощ при лечението на болните. Литията ще продължи по маршрут: ул. „Цар Михаил III Шишман“, ул. „Казармена“, ул. „Баба Вида“, ул. „Цар Иван Срацимир“, площад „Бдинци“, ул. „Градинска“, ул. „Екзарх Йосиф“ и ще завърши в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски.“

На 20 ноември, петък, Литийно шествие ще се проведе в гр. Монтана. След Божествена света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, от 11:30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет, след което от 12:00 часа Литията ще се отправи по маршрут: бул. „3-ти Март“, площад „Жеравица“, пешеходна зона до Драматичен театър, бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Цар Борис III” и ул. „Веренишка“. Шествието ще завърши в храм „Св.св. Кирил и Методий“.

На 20 ноември, петък, от 16:00 часа, ще бъде отслужен водосвет пред църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, гр. Берковица. В 16:30 часа, от храма ще се отправи Литийно шествие към централната зона на града и ще завърши в храм „Рождество Богородично“, където от 17:00 часа, ще бъде отслужена Празнична Вечерня в навечерието на големия християнски празник „Въведение Богородично“.

Датите за Литийните шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии ще бъдат допълнително определени и оповестени.

Литийните шествия ще бъдат проведени при спазване на всички противоепидемични мерки.

Призоваваме православните християни в епархията да вземат участие в Литийните шествия.

Нека в дните на пост усърдно се помолим Бог да прояви Своята велика милост към всички страдащи, към лекуващите, управляващите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията обстановка и ни даде благополучно избавление от болестта за наша телесна и духовна полза и спасение.“ – съобщават от Видинска Митрополия.

Същевременно от Видинска Митрополия крият, че имат заразени и починали духовници от коронавирус, като по този начин вярващите не знаят за какво и за кого конкретно да се молят.

Тоест, от Видинска Митрополия не съобщават кой техен свещеник страда или е починал от COVID-19 – явно не искат хората да се молят за страдащите и починалите техни свещеници!

Не е ясно кой е разрешил на Видинския Митрополит Даниил да организира литийни шествия и масови събирания по време на пандемия, в абсолютен разрез със здравните наредби в Република България! А уж твърди, че се моли за избавяне от пандемията… Що за противоречие!


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎