Вече официално Будимлянският Епископ Йоаникий е заразен с COVID-19. Тестът му е положителен

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

От пресслужбата на Будимлянско-Нишкичката епархия вече официално съобщиха, че Будимлянско-Никшичкият Епископ г-н Йоаникий, който в момента е наместник на овдовялата Черногорско-Приморска Митрополия, е заразен с коронавирус COVID-19 и тестът му е положителен.

Епископът е в добро здравословно състояние и е под карантина, като впоследствие ще му бъде предписана и адекватна терапия, поясняват от Епархията.

Интересно, че Епископ Йоаникий е започнал да се чувства зле, след като организира и лично извърши опелото и погребението на Митрополит Амфилохий, който си отиде от този свят, заради коронавируса. Може да го е прихванал от покойния Митрополит, чийто ковчег беше отворен демонстративно, едва ли не за да ни кажат: „Ние сме силни, нас коронавирус не ни лови, Бог ни пази…“. Да не говорим, че приживе и „Светия“ го направиха… На погребението имаше много Митрополити и Епископи от Сръбската Църква, вкл. и самият Сръбски Патриарх г-н г-н Ириней, който също се зарази с коронавирус. Имаше и представители на сръбския политически елит и хиляди вярващи без спазване на никакво отстояние между тях. Маската беше рядкост… Има голяма вероятност почти всички присъствали на погребението Епископи и клирици да са се заразили с коронавирус.

Последиците от това – времето ще покаже. Поуката е ясна!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal