Будимлянският Епископ Йоаникий е в самоизолация, чувства се добре и няма треска | COVID–19

In other languages: SRB

Автор: Doxologia INFONEWS

Будимлянско-Никшичкият Епископ Йоаникий от Сръбската Църква в Черна гора е в самоизолация, тъй като не се е чувствал добре и е бил отпаднал.

След като масово сръбските медии излязоха с информация, че е болен от коронавирус – от Будимлянско-Никшичката Епархия официално съобщиха, че „Епикоп Йоаникий се е самоизолирал, в момента няма треска, чувства се добре и ще бъде тестван за коронавирус в сряда“.

Будимлянско-Никшичката Епархия, като взе предвид медийните публикации, които предизвикаха загрижеността на вярващите, заявява чрез съобщение за здравословното състояние на Будимлянско-Никшичкия Епископ Йоаникий, който е наместник на оводвялата Черногорско-Приморска Митрополия.

През деня Епископ Йоаникий се почувства слаб с леко повишена телесна температура, след което се самоизолира в Монастира Джурджеви Ступови.

След обстоен преглед и направени лабораторни изследвания лекарите стигнаха до заключението, че физиологичните параметри са в границата на нормалното...

След като беше предписана симптоматична терапия, Епископът нямаше температура и се чувстваше добре.

В сряда се планира допълнителна диагностика – белодробен скенер и PCR тест за коронавирус.

Епископът е под наблюдението на лекар, който редовно ще следи здравословното му състояние.

Епархията приканва обществеността да бъде информирана за здравословното състояние на Епископа само чрез официалните медии на Будимлянско-Никшичката Епархия и Черногорско-Приморската Митрополия“, се казва в съобщението на Епархија будимљанско-никшићка.

С други думи, от Будимлянската Епархия искат да ни кажат, че само от тях можем да научим дали Епископ Йоаникий е болен или не от коронавирус. Вече имаме такъв опит с Черногоморско-Приморската Митрополия, която до последно заявяваше, че Митрополит Амфилохий се чувства добре, бил ведър и в прекрасно състояние. В последния ден съобщиха, че е с леко влошено състояние, а повечето медии в Сърбия и Черна гора съобщиха, че е починал. От Митрополията отрекоха, а само след 8 часа обявиха официално, че е починал, без и дума да съобщат, че това е в следствие на последиците от коронавирус. Митрополит Амфилохий беше приет в болница след като беше заразен с коронавирус. Малко преди да почине официално обявиха, че последният му направен тест е отрицателен. Но в крайна сметка неговото състояние се влошаваше с всеки ден, докато се стигна до леталния изход…

И тук, изключват възможността Епископ Йоаникий да е болен от коронавирус. Интересно, че са му направени какви ли не изследвания, както научаваме от съобщението, без най-важното – да бъде тестван за коронавирус. Това официално ще бъде направено в сряда.

Интересно, че Епископ Йоаникий е започнал да се чувства зле, след като организира и лично извърши опелото и погребението на Митрополит Амфилохий, който си отиде от този свят, заради коронавируса. Може да го е прихванал от покойния Митрополит, чийто ковчег беше отворен демонстративно, едва ли не за да ни кажат: „Ние сме силни, нас коронавирус не ни лови, Бог ни пази…“. Да не говорим, че приживе и „Светия“ го направиха… На погребението имаше много Митрополити и Епископи от Сръбската Църква, вкл. и самият Сръбски Патриарх г-н г-н Ириней, както и представители на сръбския политически елит и хиляди вярващи без спазване на никакво отстояние между тях. Маската беше рядкост… Има голяма вероятност присъстващите на погребението Епископи и клирици да са се заразили с коронавирус.

Жалко, че от Сръбската Църква в Черна гора продължават да лъжат и манипулират относно коронавируса. В самото начало и Митрополит Амфилохий отричаше неговото съществуване и демонстративно нарушаваше всички ограничителни мерки, но като че ли Бог да го смири допусна да се зарази с коронавирус, който в крайна сметка отне живота му. От всичко случило се няма никаква поука…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal