Бивш монах с психически проблеми е вторият заподозрян за опита за убийство на гръцкия свещеник в Лион, Франция

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Още един мъж е задържанGR за опита за убийство на гръцкия свещеник отец Николаос Какавелакис пред Храма на Благовещение Богородично в Лион, Франция.

Според информацията на pappaspost.comEN френските власти за задържали лицето Жан-Мишел Димойла, бивш монах с психически проблеми и член на енорията при този Храм в Лион.

Г-н Димойла е бил член на крайнодясната френска партия Debout la France, докато е имал дългогодишен спор в отец Николаос.

Според френския вестник Le MondeFR, бившият разстриган монах е обивнявал свещеника в авторитаризъм и финансови нередности. Дори има заснето видео преди 4 години, когато разстриганият монах се е опитвал да провокира отец Николаос, който впоследствие го изгонва с абсолютно право от територията на Храма.

След тази сцена и безпочвените обвинения от страна на бившия монах спрямо отец Николаос, Гръцката общност в Лион преди четири (4) години излиза с официално комюнике и застава зад свещеника.

Отец Николаос Какавелакис е осъдил бившия монах за клевета. През 2018 година, г-н Димойла изплаща на отец Николаос Какавелакис наложената му от съда глоба от 1000 евро за клевета.

В крайна сметка, прокуратурата поради липсата на доказателства по това дело към този момент няма да повдигне обвинение срещу Димойла.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal