Белоградчишкият Епископ Поликарп е под карантина поради контакт със заразени с COVID-19 | ОБНОВЕНО

In other languages: MK

Автор: Doxologia INFONEWS

Екипът на Doxologia INFONEWS научи от свои източници, че Викарният Епископ на Софийския Митрополит и Български Патриарх – Белоградчишки Епископ г-н Поликарп – е под карантина, понеже е имал контакт със заразени с коронавирус COVID-19.

Това все още не е обявено на уебсайта на Свещената Митрополия на София.

ОБНОВЕНО (09.11.2020, 16:35) От Doxologia INFONEWS се свързахме със Софийска Митрополия, откъдето потвърдиха, че Епископ Поликарп е с грипоподобни симптоми и се чувства сравнително добре. Няма температура или отпадналост. Направил си е тест, който е отрицателен, но въпреки това той се е самокарантинирал от грижа към хората. По-късно ще си направи и втори тест за коронавирус.

На Преосвещения Белоградчишки Епископ Поликарп пожелаваме Бог да го пази, да му дарува здраве и дълги години служение, тъй като Епископ Поликарп е един от най-изявените и най-активните духовници в Българската Църква. Епископ Поликарп обгрижва места в диоцеза на Софийска Митрополия, където архиерейски крак не е стъпвал освен при освещаването на съответния Храм преди сто години. Самите хора в Софийска Митрополия казват, че „Епископ Поликарп върши работа за петима“ и „откакто той е под карантина – те имат чувството, че Софийска Митрополия е в застой по отношение на архиерейско обгрижване“.

Вчера ви съобщихме, че наш екип разполага с информация и за Пловдивския Митрополит Николай и Знеполския Епископ Арсений. Към момента обаче от Пловдивска Митрополия няма ни вест, ни кост.

От Doxologia INFONEWS отново повтаряме пред Архиереите и клириците на Българската Патриаршия, че няма нищо срамно в това едно лице да е заразено с коронавирус или с каквато и да е друга зараза. Като обществени личности Архиереите, съответно и Йереите са длъжни да обявяват публично ако са заразени с коронавирус, тъй като те са в постоянен контакт с много и най-различни хора, които също са загрижени за здравето си.

А иначе, за съжаление, Doxologia INFONEWS се превърна в ковид център за заразени и починали духовници от Едната, Свята, Вселенска и Апостолска Църква, поради което постоянно сме затрупани с въпроси от вярващи и духовници, които търсят от нас отговори: Този Митрополит, този клирик заразен ли е с коронавирус?

Затова искрено молим конкретно Българската Патриаршия за прозрачност, да публикува информация, за да не се превръщаме в разследващ ковид орган за църковните среди.

Припомняме, че след като Doxologia INFONEWS съобщи на 06 ноември 2020, че разполага с информация, че Старозагорският Митрополит г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19, се свърза със Свещената Митрополия на Стара Загора, откъдето потвърдиха информацията ни, че Митрополитът е заразен с коронавирус, и тогава Митрополията публикува в сайта си съобщение със задна дата от 03 ноември 2020, в което се съобщи, че Митрополитът на Стара Загора г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19.

Беше се появила информация и за Варненския Митрополит г-н Йоан, но от Свещената Митрополия на Варна любезно и културно отрекоха информацията, и заявиха за Doxologia INFONEWS, че Митрополит Йоан не е заразен с COVID-19, няма симптоматика, в добро състояние е и се е самоизолирал от грижа към своето паство.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal