Атинският Архиепископ Йероним е приет с леки симптоми на коронавирус в атинската болница „Евангелизмос“

In other languages: GR MK UKR PT

Превод: Йордан Георгиев

Днес по-рано Атинският Архиепископ г-н г-н Йероним II беше приет в атинската болница „Евангелизмос“ с леки симптоми на коронавирус съгласно препоръките на лекарите.

Архиепископът беше диагностициран с отрицателен резултат за коронавирус както при бързите изследвания, така и при молекулярните изследвания (PCR тестове – Бел. прев.), на които беше подложен след края на заседанието на Постоянния Свещен Синод. Архиепископът преди срещата му с министър-председателя г-н Кириакос Мицотакис също се е подложил на редица изследвания, които също показаха, че е отрицателен за коронавирус. Но на 16 ноември 2020 през нощта след планираните профилактични молекулярни изследвания той беше диагностициран като положителен за коронавирус.

Аз лично участвам като пастир в изпитанието, което касае хиляди наши братя в родината ни и милиони в цялата вселена (икумена – Бел. прев.). Участвам в агонията, болката и страха на всички, че с вяра в нашия Бог всички ще преодолеем (това изпитание – Бел. прев.)“, заяви Архиепископът на своите близки сътрудници малко преди хоспитализирането му. Той подчерта, че свещен дълг за всички нас е да спазваме правилата и мерките на компетентните здравни държавни органи и да защитаваме човешкото здраве и живот като върховно благо.

Припомняме се, че Архиепископът на Албания г-н г-н Анастасий също се лекува в Евангелизмос“, обявиха официално в сайта на Атинската Архиепископия.

Източник: Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal