Атинският Архиепископ изпрати послание на съчувствие до Архиепископа на Албания Анастасий във връзка със заразяването му с COVID-19

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 12 ноември 2020 Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II, от името на Еладската Църква, от името на Свещения Синод, и лично от свое име изпрати послание на съчувствие до Негово Блаженство Архиепископа на Тирана, Дирахион и на цяла Албания г-н г-н Анастасий, който бе хоспитализиран с коронавирус COVID-19 в атинската болница „Евангелизмос“. За това съобщава пресслужбата на Еладската Църква.

Следва пълното писмо:

Блаженейши Архиепископе на Тирана, Дирахион и на цяла Албания, в Христа Бога многообични и въжделени брате и съслужителю с наше Смирение, г-н Анастасие, с най-голямо удоволствие, прегърнати братски в Господа, приветстваме Ваше достопочтено Блаженство.

С особено вълнение и тревога бяхме информирани за последвалото Ваше заболяване на многообичния и многоуважаван за нас Ваше Блаженство.

Поради което, водени чрез нашето настоящо братско писмо, искаме да изразим дълбокото съчувствие на Еладската Църква, на Свещения наш Синод, както и нашето лично.

Ние отправяме сърдечна молитва към нашия Господ, Който е Лекар на нашите души и тела, за бързото възстановяване на скъпоценното здраве на Ваше Блаженство, като Ви пожелаваме нашият Спасител, Който се грижи за болестите на Своите чеда, да Ви укрепи и да Ви дарува дълголетие и всички други дарове на съвършено изобилие, както и години, години на славно архиепископство.

При това, прегръщаме Ваше Блаженство, с братско целувание, и оставаме в Господа с много любов и изключително уважение

† Йероним,

Архиепископ на Атина и председател на Свещения Синод“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal