Астронавтът Виктор Глоувър разказва за духовния си живот по време на своята мисия в космоса | VIDEO

Автор: Петя Зарева за Евангелски вестник

Астронавтът Виктор Глоувър започна шестмесечен престой в космоса, заявявайки, че християнската му вяра ще му помогне по време на тази сериозна мисия.

Наскоро Глоувър коментира своята християнска вяра и ролята, която тя играе в живота на семейството му. Астронавтът планира да остане духовно свързан със своята църковна общност по време на космическото си пътуване.

Глоувър, заедно с трима други астронавти, излетяха от стартовата площадка на Космическия център „Кенеди“ миналата неделя в капсулата на космическия кораб, Resilience. Екипажът ще участва в научна мисия на Международната космическа станция.

По време на видео интервю за Christian Chronicle, Глоувър обяснява уникалното преживяване, което е имал, след като е избран за астронавт в НАСА през 2013 г. и защо Бог остава център в живота му.

„Седемте години, в които бях в НАСА, бяха истинско упражнение в личен и професионален план, но и в духовно отношение“, обяснява той. „Осъзнах ролята на Бога в живота ми. Оцених колко важни са Божият авторитет и моето подчинение на Неговата воля, любовта, подкрепата и насърчението, които Господ дарява в живота ми.“

„Искам да използвам способностите, които Бог ми е дал, за да си върша добре работата, като подкрепям членовете на екипажа и мисията на НАСА“, добавя Глоувър. „Това наистина е изключително важно за мен.“

Въпреки че ще прекара в космоса следващите шест месеца, Виктор Глоувър казва, че ще продължи активно да участва в дейностите на неговата църква.

„Взел съм си чаши за Господня вечеря. Библията е с мен, а тук имаме много добра интернет връзка“, казва той. „Въпреки че съм в космоса, ще продължа с това, което сме правили на земята: виртуално богослужение, четене на Библията, молитва и участие в Господнята вечеря.“

44-годишният мъж казва следното за съпругата си Диона и четирите им деца:

„Бог ми възложи няколко важни неща: моята професионална кариера, този кораб, но също така и грижата за жена ми и моето семейство. Двамата станахме едно пред Него и след това Бог ни подари четири дъщери.

Глоувър споделя и мнение за това как Църквата реагира на проблемите в Америка. „Всички ние трябва да се надяваме на Бога, но също така трябва да разчитаме един на друг и да се насърчаваме взаимно“, казва той.

Глоувър смята, че хората трябва да отиват при Бога, когато търсят отговори на трудни въпроси по време на сложната ситуация, в която живеем.

„В Библията има толкова лесни уроци. Да обичаш Бога на първо място и да обичаш себе си. Трябва да имаме здравословна любов към себе си и след това да обичаме своя ближен. Ако всички спазваме заповедите на Божието слово, много от въпросите, които ни разделят, ще престанат да бъдат бариери в човешките взаимоотношения“, заключава известният астронавт.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal