Архиепископът на Атина и Митрополитите от Постоянния Свещен Синод са под карантина. Само един Митрополит от Постоянния Синод е положителен за COVID-19 | VIDEO

Постоянният Синод на Еладската Църква се състои от 12 Митрополити и един Архиепископ, като тук не са включени останалите Митрополити от Йерархията.

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

След като всички заедно заседаваха на тридневна сесия преди пет дена, Архиепископът на Атина г-н г-н Йероним II и останалите членове на Постоянния Свещен Синод са се поставили под доброволна карантина от грижа за паството си, тъй като само един Йерарх от членовете на Постоянния Синод (не се споменава името му) е дал положителен резултат за коронавирус, и той също е под карантина. За това съобщава Mega TV.

Резултатите на останалите, вкл. и на Архиепископ Йероним, са отрицателни.

Същевременно Митрополитът на Йерисос Теоклит вече е изписан от болницата и се чувства много по-добре, а Митрополитът на Калаврита Йероним, както ви съобщихме по-рано, е с леки симптоми и е на домашно лечение.

Припомняме, че Преосвещеният Оленски Епископ г-н Атанасий е в добро състояние след като беше диагностициран, че е положителен за коронавирус.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews