Архиепископът на Албания: Патриарх Ириней беше Архипастир на хората, които обичаше саможертвено

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Архиепископ на Албания г-н Анастасий, който в момента се намира в атинската болница „Евангелизмос“, където се лекува от коронавирус, изпрати съболезнователен адрес до наместника на овдовелия Патриаршески Престол в Белград, за да изрази своето съчувствие относно успението на Сръбския Патриарх Ириней, който почина от коронавирус COVID-19. Това съобщава пресслужбата на Албанската Архиепископия.

Сърцата ни бяха информирани за отпътуването към Господа на нашия скъп събрат и съслужител Патриарха на Сърбия г-н Ириней, който се отличаваше с нежния си, почтен и мирен характер, със своите искрени чувства и дълбоката си православна духовност. Патриарх Ириней, с благословена памет, беше Архипастир на своя народ, когото обичаше със саможертва и мъдрост. Той допринесе за укрепването на единството на Православието. Нека нашият Бог да упокои душата му сред праведните.

Изказваме нашите искрени съболезнования на почитаемата Йерархия, благочестивото духовенство и вярващите в Църквата на Сърбия, към чиито молитви се присъединяваме през този период на голяма скръб.

Ярката фигура на незабравимия Патриарх Ириней със сигурност ще вдъхнови онези по света, които обичат Господа и търсят примери за подражание на истински християнски дух.“ – пише още Негово Блаженство Архиепископът на Албания от отделението за интензивно лечение на болницата „Евангелизмос“, където той продължава своята борба с коронавирусната инфекция.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal