Начало » Other languages » Македонски » Архиепископот на Америка: Споменот на Патријархот Иринеј да биде вечен

Архиепископот на Америка: Споменот на Патријархот Иринеј да биде вечен

In other languages: GR – ENBG

Автор: Александър Иванов

Превод: Методиjа Петрески

Неговото Високопреосвештенство Архиепископот на Америка г. Елпидофор на твитер го изрази своето сочувство за упокоенито на Српскиот Патријарх Иринеј, кој почина од коронавирус Ковид-19.

Целиот Православен свет рида за преминувањето во вечноста на Патријархот Иринеј, поради Ковид-19. Ние се соединуваме кон Богохранимиот српски народ насекаде, во неговата тага за својот архипастир. Нека споменот му биде вечен!“ – напиша Американскиот Архиепископ.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal