Начало » Разни » COVID-19 » Антиохийският Патриарх Йоан X изрази съболезнованията си за кончината на Сръбския Патриарх Ириней

Антиохийският Патриарх Йоан X изрази съболезнованията си за кончината на Сръбския Патриарх Ириней

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Негово Божествено Блаженство Антиохийският Патриарх г-н г-н Йоан X изпрати своите съболезнования до Свещения Синод на Сръбската Патриаршия по повод кончината на блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней, който почина от коронавирус COVID-19. Това съобщава пресслужбата на Антиохийската Патриаршия.

Със земна скръб, но изпълнени с надежда за Възкресение получихме новината за кончината на нашия брат и съслужител Негово Блаженство Ириней, трижди благословения Патриарх на Сърбия.

Пишейки това послание на съчувствие, молим Бог да прекрати тази пандемия и да се смили над Своя свят. Познаваме Патриарх Ириней като солидарен на думи и на дела с нашата Антиохийска Църква, която страда точно като Сръбската Църква.

От мое име и от името на отците на Свещения Архиерейски Синод, както и на всички наши чеда от Гръцката Православна Патриаршия в Антиохия и на Целия Изток, изказвам сърдечни съболезнования на вас и на цялата Сръбска Църква, като моля Всемогъщия Бог да причисли покойния към лика на праведниците.

Вечна да бъде неговата памет!“ – пише още Негово Божествено Блаженство Антиохийския Патриарх.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal