Антиохийският Патриарх Йоан отслужи Трисагий за упокоение душата на Сръбския Патриарх Ириней

Автор: Александър Иванов

На 22 ноември 2020 след Божествената Литургия в Катедралния Храм на Пресвета Богородица в Дамаск, Сирия, Негово Божествено Блаженство Антиохийският Патриарх Йоан X отслужи Трисагий за упокоение душата на Сръбския Патриарх Ириней, който почина от коронавирус. Това съобщава пресслужбата на Антиохийската Патриаршия.

Негово Божествено Блаженство изпрати своите съболезнования до Свещения Синод на Сръбската Патриаршия.

Със земна скръб, но изпълнени с надежда за Възкресение получихме новината за кончината на нашия брат и съслужител Негово Блаженство Ириней, трижди благословения Патриарх на Сърбия.

Пишейки това послание на съчувствие, молим Бог да прекрати тази пандемия и да се смили над Своя свят. Познаваме Патриарх Ириней като солидарен на думи и на дела с нашата Антиохийска Църква, която страда точно като Сръбската Църква.

От мое име и от името на отците на Свещения Архиерейски Синод, както и на всички наши чеда от Гръцката Православна Патриаршия в Антиохия и на Целия Изток, изказвам сърдечни съболезнования на вас и на цялата Сръбска Църква, като моля Всемогъщия Бог да причисли покойния към лика на праведниците.

Вечна да бъде неговата памет!“ – написа Патриарх Йоан X.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal