Александрийският Патриарх Теодор II: Десетдневно архипастирско посещение в Кения

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Негово Божествено Блаженство Александрийският Патриарх г-н г-н Теодор II пристигна в Найроби, Кения, за десетдневно архипастирско посещение в страната, в която сърцето на Православието бие в продължение на много десетилетия. Това съобщава Romfea.gr.

Патриарх Теодор беше топлосърдечно посрещнат в ранните часове на 21 ноември 2020 от Негово Високопреосвещенство Митрополита Старец на Найроби г-н Макарий, от Негово Преосвещенство Епископа на Ниери и Плинината Кения г-н Неофит Конгай, от Епископа на Гулу и Източна Уганда г-н Силвестър, от Епископа на Кисуму и Западна Кения г-н Марко, от гръцкия посланик в Найроби г-н Андониос Згуропулос, от посланика на Египет в Найроби г-н Махмуд Али Талаад, от консула на Египет, както и от африкански свещенищи, и от Дякон Ириней.

На 22 ноември в неделя Патриархът ще отслужи Патриаршеска Божествена Литургия в Свещения Храм на Свети Павел в района на Кангира, в понеделник ще посети Ниери, във вторник – Кисуму, в сряда в Кисуму ще отслужи Патриаршеска Божествена Литургия, в четвъртък ще посети новосъздадената Свещена Епископия на Елдоред, а в петък ще посети столицата на Кения – Найроби.

Александрийският Патриарх ще бъде придружаван от Високопреосвещения Митрополит на Гвинея г-н Георги.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal