Александрийският Патриарх изпрати писмо на съчувствие до Атинския Архиепископ, който беше приет в болница с леки симптоми на коронавирус

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Негово Божествено Блаженство Папата и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II, днес изпрати писмо на съчувствие до Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II, в което му пожелава бързо възстановяване и връщане към високите му първойерархически задължения.

Блаженейши Архиепископе на Атина и на цяла Гърция, в Христа Бога многообични и въжделени брате и съслужителю с наша Милост, г-н Анастасие. С най-голямо удоволствие, прегърнати братски в Господа, приветстваме Ваше достопочтено Блаженство.

Бяхме информирани за влизането Ви в болница „Евангелизмос“ заради Вашето здраве, желая да се свържа с Вас за да изкажа най-сърдечните си лични пожелания, както и горещите си молитви, понеже самият лекар на душите и телата, нашият Господ Иисус Христос, на Когото служите с толкова саможертва и отдаденост, да Ви удостои с бързо и пълно възстановяване на Вашето многоценно здраве, за да можем отново бързо да Ви видим в изпълнение на Вашите най-високи първойерархически задължения със здраве и сила, както винаги.

Вие сте в моята молитва и с признателност Ви прегръщам с братска любов и чест.

Скорошно оздравяване!

обичан в Христа брат

+ Теодор II

Папа и Патриарх на Александрия и на цяла Африка

В Александрия на 19 ноември 2020“.

Източник: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal