Албанският Архиепископ Анастасий е диагностициран с коронавирус и е прехвърлен в атинската болница „Евангелизмос“

In other languages: GRAL UKR MK SRB

Автор: Doxologia INFONEWS

Самолет на ВВС на Гърция C-130, който днес по-рано е заминал за Тирана за да транспортира Албанския Архиепископ г-н г-н Анастасий в Атина, тъй като е диагностициран с Covid-19.

Архиепископ Анастасий си е направил тест в медицинския център в Тирана, който се е оказал положителен. Албанският Архиепископ г-н г-н Анастасий е на 92 години (04.11.1928 г.), въпреки младоликия му вид, бистър ум на младеж и богословски познания, за които би завидял всеки.

Въпреки че симптомите при него са започнали да се проявяват в лека форма, лекарите в Тирана са сметнали за необходимо да бъде прехвърлен и транспортиран в специализирана Covid клиника в Гърция, предвид напредналата му възраст и някои хронични заболявания.

Министър-председателят на Гърция г-н Кириакос Мицотакис е бил информиран за проблема и е дал съгласието си специализиран и оборудван транспортен самолет C-130 на ВВС на Гърция да замине за Тирана, за да транспортира Архиепископа в Атина.

Православната Църква на Албания излезе с официално комюнике за заразяването на Архиепископ Анастасий с коронавирус, както и за неговото прехвърляне в Атина, без да крие тази информация:

След неотдавнашната диагноза за леки симптоми на коронавирус, беше сметнато за необходимо Архиепископът на Тирана, Дирахион и на цяла Албания г-н г-н Анастасий да замине за Атина в болница „Евангелизмос“ (Благовещение – Бел. авт.) за подходяща терапевтична грижа.

От Свещената Архиепископия на Тирана“.

Източник: ΑΠΕ-ΜΠΕ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal