Το ρωσικό λόμπι έστησε την σκευωρία κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

ΕΝΑ πανίσχυρο μαφιόζικο σύστημα το οποίο είχε επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να μην υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται πίσω από τη βρόμικη σκευωρία πουστήθηκε σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μια ομάδα ιεραρχών και ηγουμένων που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μόσχα διαθέτοντας πακτωλούς μαύρου χρήματος έστησε τη διαρροή ότι δήθεν ο Αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια της παραμονής του στον Ευαγγελισμό είχε προνομιακή μεταχείριση και έκανε θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που έφτασε από την Αμερική.

Τα χαλκεία είχαν φτάσει σε σημείο να μιλάνε για το ίδιο κοκτέιλ φαρμάκων το οποίο είχε δοθεί στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει ανοιχτό μέτωπο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και επιχειρεί με κάθε τρόπο να τον πριονίσει.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμιση του Αρχιεπισκόπου, ενώ παράλληλα επιχειρεί να διαμορφώσει συμμαχίες και να επιταχύνει τη διαδοχή.

Οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου έχουν πυκνώσει από την ώρα που η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας, που αποσπάστηκε από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Η πράξη αυτή θεωρήθηκε από το ρωσικό λόμπι σαν αιτία πολέμου. Γι’ αυτό ενεργοποίησε τον μηχανισμό που διαθέτει στην Εκκλησία και κυρίως τους έξι ιεράρχες και τρεις ηγούμενους ιερών μονών του Αγίου Όρους στην εναγώνια προσπάθεια να δημιουργήσουν ρήγμα στην ιεραρχία και να επιταχύνουν την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου.

Το ρωσικό λόμπι, από την ημέρα κατά την οποία ο αρχιεπίσκοπος εισήχθη στον Ευαγγελισμό, άρχισε τη σπέκουλα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Διέρρεαν ότι ο αρχιεπίσκοπος, όταν βγει από το νοσοκομείο, δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Πλησίασαν μάλιστα διάφορους μητροπολίτες που ονειρεύονται να καταλάβουν τη θέση του αρχιεπισκόπου προκειμένου να διαμορφώσουν συμμαχίες για την επόμενη ημέρα.

Με όπλο τα τεράστια ποσά, τα οποία προέρχονται από Ρώσους ολιγάρχες και περίεργες εκκλησιαστικές οργανώσεις της Μόσχας, επιχείρησαν να στήσουν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή του Ιερώνυμου από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Έφτασαν σε σημείο να κινητοποιήσουν διάφορα ισχυρά λόμπι στην Ελλάδα που συνδέονται με τη Ρωσία, προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση στην ιεραρχία.

Βέβαια για μια ακόμα φορά έκαναν το ίδιο λάθος με αυτό που είχαν κάνει όταν αποπειράθηκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα για να μην υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ιεράρχες κατάλαβαν ότι πρόκειται για την ίδια οργανωμένη ομάδα που έχει σημείο αναφοράς τη Μόσχα και άρχισαν να αποστασιοποιούνται.

Εξάλλου τις δραστηριότητες του ρωσικού λόμπι παρακολουθούν σε μόνιμη βάση οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Γι’ αυτό το ελεγχόμενο από τη Μόσχα σύστημα που επιχειρεί να αλώσει την Εκκλησία έχει αναπροσαρμόσει την τακτική του και επιχειρεί να προσεγγίσει συγκεκριμένο μητροπολίτη στον οποίο υπόσχεται βοήθεια για να καταλάβει τη θέση του Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: KONTRA NEWS


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎