Στο Βελιγράδι ο Μουσικολογιώτατος Μαέστρος Μητροπολίτης κ. Λάρι σε περίοδο πανδημίας

In other languages: BG

Στο Βελιγράδι έφτασε το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μουσικολογιώτατος και Σεβασμιώτατος Μαέστρος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας (Λάρι).

Ο Μαέστρος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Λάρι μετέβη στο Βελιγράδι για να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, με τον οποίο διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη φιλία.

Στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» τον Μαέστρο Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα κ. Πορφύριος (ρωσόφιλος – Doxologia INFONEWS) και ο Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος.

Αμέσως μετά ο Ρώσος Ιεράρχης συναντήθηκε με τον Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας, Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο Λάρι μετέφερε στον Τοποτηρητή και τους Ιεράρχες τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου για την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου, καθώς και τις θερμές ευχές του προς όλους.

Επίσης, συζήτησαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (δήθεν για την κηδεία αλλά ο σκοπός του όμως είναι για να υποδείξει ποιόν πράκτωρά τους τσιράκι θα εκλεξει η Συνοδος για Πατριαρχη, δηλαδή να είναι άνθρωπος της Μόσχας – Doxologia INFONEWS), ενώ μοιράστηκαν διάφορες αναμνήσεις από τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο.

Τέλος ο Μουσικολογιώτατος Μαέστρος κ. Λάρι, μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου όπου εκεί τέλεσε τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Ειρηναίου.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ