Μητροπολίτης Ιωνίας και Φιλαδελφείας: «Δώρο του Θεού» το εμβόλιο – Πλήρης ταύτιση με τις επιστημονικές προτάσεις | VIDEO

In other languages: BG – EN

Την πλήρη ταύτιση της Εκκλησίας με τις επιστημονικές προτάσεις, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ομιλίας του την Πέμπτη το βράδυ, εκφράζοντας το πνεύμα της Συνόδου, ενώ έκανε έκκληση να μην αφήσουμε και στο θέμα του εμβολίου να υπεισέλθουν συνωμοσιολογίες.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε «δώρο του Θεού» το εμβόλιο, ξεκαθαρίζοντας πως η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη. Επισήμανε την ανάγκη να προστατευόμαστε, καθώς, όπως είπε, ο χώρος των ναών είναι φθαρτός όπως το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψυχική υγεία και τη ισορροπία των ανθρώπων, διαβεβαιώνοντας πως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αντιστρατεύεται τους ειδικούς, εκφράζει όμως και τον πιστό λαό της που αγωνιά. Χωρίς να πάει κόντρα στην πολιτεία, η Εκκλησία βλέπει, όπως είπε, την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων να καταρρέει λόγω φόβου και εγκλεισμού, επισημαίνοντας πως η σχέση με τον Θεό βοηθά στην ενίσχυσή τους.

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για διατήρηση της ελπίδας η οποία δίνει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους, αλλά έκανε λόγο και για υπακοή στην Εκκλησία, στοιχείο απαραίτητο, όπως είπε, για την σωτηρία μας. Κανείς δεν είναι πάνω από την Εκκλησία, ανέφερε , αλλά κανείς δεν πολεμά και το δόγμα μας, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν απειλείται η πίστη μας, απλώς πρέπει να ξεπεράσουμε την πανδημία.
Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να ακούει την επίσημη Εκκλησία και όχι κάθε φωνή που δεν την εκφράζει. Εξέφρασε τη θέση πως η συνάθροιση μεταδίδει ιούς, για αυτό και δέχονται τον περιορισμό προς όφελος των ανθρώπων, σε αντίθεση με τη Θ. Ευχαριστία, η οποία, ωστόσο, είναι θέμα πίστης, όπως είπε και δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή στους αρμόδιους ότι δεν θα δεχθεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, για να τονίσει σε άλλο σημείο πως «αυτό που ενοχλεί και δεν θα κάνουμε πίσω είναι η Θεία Ευχαριστία».

Ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία προβαίνει σ’ αυτές τις κινήσεις «όχι γιατί θέλουμε να πάμε κόντρα, αλλά για να πούμε σε όλους ότι η εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειρίζεται την κατάσταση του κορονοϊού και να τηρεί τις αποστάσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω στη Θεία Ευχαριστία. Αλλο η συνάθροιση, σας προτρέπω να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν πάμε για λίγο στην εκκλησία. Ουδέποτε η εκκλησία ήρθε να πολεμήσει την επιστήμη» τόνισε μεταξύ άλλων.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal