Κυριάκος Μητσοτάκης προς Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο: «Να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές Εκκλησίες»

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πρωί του Σαββάτου


In other languages: BG

Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας», όπως αναφέρεται το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Καλεσμένος του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ 1 ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χάρης Κονιδάρης ο οποίος δήλωσε ότι εκκλησία και κράτος δίνουν μαζί την μάχη στην πρώτη γραμμή να σταματήσουν την πανδημία. 

Επίσης τόνισε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι οποιαδήποτε παραφωνία και μεμονωμένες φωνές εκ μέρους άλλων Ιεραρχών και αντίθετες απόψεις πρέπει να απομονώθούν για να μην παρασύρουν τους πιστούς. 

*** Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνάντηση

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal