Θετικός στον κορωνοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

In other languages: SRBBGEN

της Doxologia INFONEWS

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο 90χρονος Σέρβος Προκαθήμενος υποβλήθηκε σε τακτική μοριακή εξέταση Covid-19 χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο σχετικό σύμπτωμα.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κ. Ειρηναίος εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς Covid του Βελιγραδίου, όπου θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Ο Προκαθήμενος της Σερβίας συμμετείχε μόλις πριν λίγες ημέρες στην Εξόδιο Ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου – ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό – όπου βρέθηκαν χιλιάδες πιστοί χωρίς να τηρούνται τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, δηλαδή χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου παρέστησαν επίσης όλοι οι Аρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας.

Επίσης, ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς κ. ΙωαννίκιοςBG που έλαβε μέρος στην κηδεία φέρεται να έχει διαγνωστεί με κορονοϊό. Στις 4 Νοεμβρίου 20202 ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος έκανε το τεστ του κορωνοϊού.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal