Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας Ιερώνυμος – Σε ανάρρωση κατ΄ οίκον με ήπια συμπτώματα

In other languages: BG

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε προ ημερών ο σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος ο οποίος εδώ και λίγα 24ωρα, με την συνδρομή των ιατρών που τον παρακολουθούν είναι απύρετος και με την βοήθεια Κυρίου ελπίζει και αναμένει στην άμεση επιστροφή στα πνευματικά και διοικητικά καθήκοντα του κοντά στο ποίμνιο της Ι. Μητροπόλεως.

Σε επικοινωνία που είχε το kalavrytanews.com με τον εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Λιακόπουλο μας αναφέρει οτι ο Σεβασμιώτατος, εμφάνισε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό και αμέσως μετά τέθηκε σε κατ οίκον νοσηλεία. Σε περιορισμό τέθηκαν και ιερείς με προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διαγνωσθεί προς το παρόν θετικός και κάποιος εκ των συνεργατών του.

Όπως μας αναφέρει οτι, η εμφάνιση του κορωνοϊού στον Μητροπολίτη μας, δεν έχει σχέση με την πρόσφατη παρουσία του στην Αττική ή κατά την λιτανευτική επιστροφή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τρυπητής, από τον Πειραιά στο Ναό Φανερωμένη του Αιγίου.

Το πιθανότερο, κατά τις εκτιμήσεις, είναι πως ο Σεβασμιότατος ασθένησε από άγνωστο άτομο, από τα πολλά με τα οποία έρχεται σε επαφή καθημερινά στο Επισκοπείο του Αιγίου ή στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι με εντολή του, στο Επισκοπείο τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης, μάσκες και αποστάσεις.

Να σημειωθεί οτι σε κανέναν από τους ναούς μας δεν έχει προκύψει ζήτημα με τον κορωνοϊό και βέβαια, μετά το lockdown Θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών και με ελάχιστους συμμετέχοντες, βάση πρωτοκόλλου αλλά και της Εγκυκλίου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.Τονίζεται πως ο Μητροπολίτης έχει απευθύνει μήνυμα, προς τους πιστούς, από την αρχή της πανδημίας, να τηρούν όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, διατηρώντας παράλληλα ακλόνητη την πίστη τους προς τον Θεό.Να του ευχηθούμε ολόψυχα, ταχεία ανάρρωση 

Πηγή: kalavrytanews.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal