Επείγουσα ενημέρωση Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα περί αυστηρών μέτρων στους Ναούς λόγω κορωνοϊού

In other languages: BG

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί μου,

Σπεύδω να σας πληροφορήσω ότι μόλις χθες ελήφθη απόφαση από τη Σουηδική Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την οποία, από τις 24 Νοεμβρίου και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός σε χώρους συνάθροισης τα οκτώ (8) άτομα, μέτρο το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει και τους ναούς.

Κατά την Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια που πρόκειται να τελεσθούν στο εν λόγω χρονικό διάστημα, μπορούν να συμμετέχουν μέχρι έξι (6) πρόσωπα, καθώς στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των οκτώ (8) ατόμων συμπεριλαμβάνονται ο εφημέριος και ο βοηθός του.

Σε περίπτωση της μη συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή και σε δυνατότητα ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οι προβλεπόμενες ποινές είναι χρηματικό πρόστιμο, φυλάκιση και το κλείσιμο του ναού μέχρι την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξ᾽ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επειδή δεν θα πρέπει επ᾽ ουδενί να δώσουμε αφορμή ώστε η τοπική μας Εκκλησία να γίνει αιτία πρόκλησης δυσμενών σχολίων με άγνωστες συνέπειες, γι’ αυτό και σας παρακαλώ για την αυστηρή τήρηση στην προσέλευση και στα επικείμενα Ιερά Μυστήρια, με τη συμμετοχή μέχρι έξι (6) ατόμων.

Ευελπιστώ στην κατανόηση και την εκ μέρους όλων αγαστής συνεργασίας για την τάχιστη απαλλαγή από την πρόσφατη πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Προσευχητικώς,

+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal