Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Αρχιμ. Αντωνίου Στυλιανάκη περί κορωνοϊού και χρήσεως της μάσκας | VIDEO

In other languages: BG

Στο κήρυγμά του  ο ιερέας είχε μιλήσει για δωροδοκίες συγγενών των νεκρών, αλλά και για τη χρήση της μάσκας. Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται αδικήματα.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται αδικήματα σχετικά με τις δηλώσεις Αρχιμανδρίτη Αντωνίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μετά τη δημόσια τοποθέτηση Αρχιμανδρίτου Αντωνίου για τους θανάτους από κορωνοϊό και τη χρήση προστατευτικής μάσκας. Η παραγγελία βασίζεται σε σχετικά βίντεο με δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου , από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, που παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Με την Σάμο να θρηνεί τον άδικο θάνατο δυο παιδιών από τον φονικό σεισμό και οι κάτοικοι να μετρούν ακόμη τις πληγές τους, ιερέας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 σε ένα απίστευτο κήρυγμα, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ότι το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν… «θεϊκή παρέμβαση ή τιμωρία». Πιο αναλυτικά, ο πατέρας Αντώνιος, υποστήριξε στον Άγιο Αθανάσιο της Θεσσαλονίκης, πως «χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τον κορονοϊό για να μπει η εκκλησία στο περιθώριο».

Δεν δίστασε, μάλιστα, να αναφερθεί στον σεισμό στην Σάμο κάνοντας λόγο για… τιμωρία από τον Θεό. Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι κορονοϊός, «είναι διαβολοϊός»!

Απίστευτο κήρυγμα Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Στυλιανάκη στην Θεσσαλονίκη για τον σεισμό στην Σάμο και τον κορονοϊό!

Ο προϊστάμενος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ηλία Δαγκλή να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

Πρώτον, για να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης. Αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

Το ζητούμενο γι’ αυτό το σκέλος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς.

Κατά την έρευνα που ανατέθηκε στην αστυνομία, ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Δεύτερον, ο καταγγέλλων θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτος, σχετικά με τα λεγόμενα του περί μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής έρευνας, ο ιερωμένος -που στο κήρυγμά του αποκάλεσε τον κορωνοϊό «διαβολοϊό» δηλώνοντας ότι είναι γιατρός- θα κληθεί να κατονομάσει πρόσωπα για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Στυλιανάκης σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Με βάση τα παραπάνω η αστυνομία καλείται να διακριβώσει αν τελέστηκε παραβίαση του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, περί «διέγερσης σε ανυπακοή».

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που ερευνάται εάν έχουν τελεστεί είναι αυτά της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης, της συνέργειας σε δωροδοκία, όπως επίσης η πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για όσους προκαλούν δημόσια σε ανυπακοή εφαρμογής των νόμων. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια αστυνομική Αρχή.

Πηγή: GRTIMES.GR & ΣΚΑΪ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal