COVID-19: Има заразен семинарист от Софийската духовна семинария на Българската Патриаршия | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 07 октомври 2020 г. пред камерата на БНТ Дякон Слави Спасов, секретар на Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“, съобщи, че един ученик от Семинарията е заразен с коронавирус, а състоянието му е задоволително, като така цялата паралелка на ученика се карантинира.

Същевременно Дяконът потвърди, че има заразен и хоспитализиран с коронавирус преподавател, допълвайки, че има едно контактно лице на заразения преподавател – и то е изолирано.

Секретарят на Софийската семинария нито потвърди, нито отрече информацията на Doxologia INFONEWS, а именно, че и зам.-ректорът на Семинарията Йеромонах Мелетий (Спасов) е заразен и хоспитализиран с коронавирус. Не бе споменато нищо и за състоянието на ректора на Семинарията Архимандрит Пахомий (Лозанов), който е в близки колегиални отношения с Йеромонах Мелетий.

Дякон Слави увери, че е извършена цялостна дезинфекция на сградата, вкл. на стаите и коридорите.

Утре ще бъдат направени PCR тестове на целия персонал на Духовната семинария.

Doxologia INFONEWS поздравява Негово Благоговейнство Дякон г-н Слави Спасов за доблестта да излезе пред обществото и да съобщи новината за плъзналия коронавирус в Семинарията. Няма нищо срамно или учудващо в това духовник или ученик от духовно училище да се зарази с коронавирус или с каквато и да е друга болест! Но е срамно когато се мълчи и се крие от обществото. А когато се крие от обществото, тогава започват погрешни тълкувания от хората, тръгват клюки и т.н., което е в минус за самите потърпевши. Във всичко трябва да има прозрачност.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎