Черногорският Митрополит Амфилохий загуби битката с последиците от COVID-19 и се престави в Господа

In other languages: SRBGR

Автор: Doxologia INFONEWS

„Днес в петък, на 30 октомври 2020 г., в навечерието на празника на Свети Петър Цетински, в 8:20 ч., в Клиничния болничен център на Черна Гора, след приемане на Светото Причастие, Високопреосвещеният Архиепископ на Цетине Митрополит на Черна Гора и Екзарх на Светия Ипекси (Печки) престол г-н Амфилохий се престави в Господа.

Обществеността ще бъде информирана скоро за всички други подробности по повод погребението на Високопреосвещения Митрополит.

Вечна памет и Царството Небесно!“, съобщават от Свещената ЦърногорскоПриморска Митрополия.

Припомняме, че снощи преди полунощ, повечето сръбски медии написаха, че Митрополит Амфилохий е изгубил битката с коронавируса. След това от Черногорската Митрополия заявиха, че това са фалшиви новини, а Митрополитът е „добре и е жив и здрав“. Явно са имали нужда от време за подготовка, но някой от клириците, който е бил там се е „изпуснал“ като е съобщил на няколко сръбски и черногорски медии за смъртта му.

От Doxologia INFONEWS се усъмнихме в тази информация, с която от Митрополията се подиграха снощи, а сега обявяват, че е починал в 8:20 ч. днес сутринта, а не например в 23:10 ч.на 29 октомври 2020. Със смърта на един човек не бива да се злоупотребява.

Припомняме също, че след хоспитализиране с положителен резултат за коронавирус в болница в град Цетине, няколко дни по-късно Митрополит Амфилохий даде отрицателен резултат за коронавирус, но той остава в болницата за възстановяване от последиците, възникнали след заразяването му. През този период състоянието му постоянно се влошаваше и подобряваше.

Важно е да припомним един факт, че Митрополит Амфилохий беше против спазването на стриктините мерки, наложени от властите и изказваше в началото съмнение за съществуването на коронавирус.

В крайна сметка, Митрополит Амфилохий загуби битката с коронавируса на 82-годишна възраст.

Бог да го прости! И нека това да бъде урок за други клирици, които поставят под съмние съществуването на коронавируса и говорят постоянно против носенето на маски.

Царство Небесно на блаженопочившия Митрополит на Черна Гора г-н Амфилохий!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal