Черногорският Митрополит Амфилохий е с влошено здравословно състояние | Някои сръбски медии обявиха, че е починал

In other languages: GRSRB

Автор: Йордан Георгиев

На 29 октомври 2020 г. сутринта Черногорско-Приморският Митрополит г-н Амфилохий (Сръбска Патриаршия) се е почувствал зле, изпитал е задух.

Причината е поява на въздух в средната част на гръдния кош (пневмомедиастинум), което често се случва в ситуации, при които пациентът има чувствителни бели дробове поради продължителността на съответното вирусно заболяване, и при които пациентът е подложен на кислородна терапия дълго време. Става въпрос за пациенти в напреднала възраст. Митрополитът не е свързан с респиратор и все още е на неинвазивна вентилация (non-invasive ventilation, NIV)“ – заявиха от Черногорската Митрополия.

Информацията, която идва, от една страна – от Черногорската Митрополия, и от друга страна – от различни черногорски и сръбски медии е изключително противоречива. В рамките на два часа повечето черногорски и сръбски медии обявиха, че Митрополит Амфилохий е починал на 82-годишна възраст. Това предизвика шок у много вярващи. Малко преди полунощ (сръбско време) Митрополията на Черна Гора опроверга тази информация със своето изявление, след което медиите коригираха своите публикации. Въпреки всичко, остава съмнението какво е реалното състояние на Митрополит Амфилохий. За да се стигне до фалшивата информация, че Митрополит Амфилохий е починал, явно той се бори за живота си коментираха вярващи православни християни от Черна Гора.

От Митрополията увериха, че Митрополит Амфилохий е под постоянното наблюдение на лекарите, които се грижат за него.

Припомняме, че след хоспитализиране с положителен резултат за коронавирус в болница в град Цетине, няколко дни по-късно Митрополит Амфилохий даде отрицателен резултат за коронавирус, но той остава в болницата за възстановяване от последиците, възникнали след заразяването му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal