Църква на Кипър: На 24 октомври 2020 ще бъде хиротонията на гласувания за Епископ Арсинойски Архимандрит Панкратий

In other languages: GR

Днес на 20 октомври 2020 Свещената Архиепископия на Кипър публикува комюникето на Светия и Свещен Синод на Църквата на Кипър за датата на хиротонията на гласувания за Епископ Арсинойски Архимандрит Панкратий.

На 23 октомври в петък от 17:00 ч. в Катедралния Храма на Свети Йоан Богослов в Никозия гласуваният за Епископ Арсинойски Архимандрит Панкратий ще прочете своето Велико послание към членовете на Синода, а на 24 октомври в събота в Свещената Обител на Богородица Хрисороиятиса по време на отслужваната Синодална Божествена Силитургия ще бъде извършена и неговата хиротония.

Припомняме, че на 09 септември 2020 Светият и Свещен Синод на Църквата на Кипър избра за нов Епископ Арсинойски настоящият Игумен на Свещената Обител на Богородица Хрисороиятиса Архимандрит Панкратий.

Кратка биографична справка:

Гласуваният за нов Епископ Арсинойски, Архимандрит Панкратий е роден на 17 април 1963 г. в село Геракиес. Следва природни науки в Атинския университет. През ноември 1992 става послушник в Свещената Обител на Богородица Троодитиса в Кипър, а по-късно е постриган за монах.

На 02 май 1993 е ръкоположен за йеродякон (дяконска степен), а на 06 август същата година за йеромонах (презвитерска степен) от тогавашния Митрополит на Пафос и настоящ Архиепископ на Кипър г-н г-н Хрисостом II.

На 26 май 2019 е удостоен с архиамндритско достойнство и интронизиран за Игумен на Свещената Обитела на Богородица Хрисороиятиса.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal