Сръбският Патриарх Ириней и сръбският здравен министър: Призоваваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки

In other languages: SRB

Автор: Doxologia INFONEWS

Негово Блаженство Сръбският Патриарх г-н г-н Ириней и министърът на здравето на Република Сърбия г-н Златибор Лончар призоваха всички граждани на Сърбия да се придържат стриктно към въведените от здравните власти противоепидемични мерки по време на тържествата за традиционния сръбски празник Слава (за разлика от повечето други православни народи, сърбите не отбелязват имените дни на отделни хора, а този общ семеен празник), както и през последващия период. За това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

По време на срещата в Патриаршията в Белград, на която присъства и директорът на Клиниката по инфекциозни и тропически болести (тропическите болести са група инфекциозни заболявания, които преобладават в тропическите и субтропичните региони или се срещат само там) д-р Горан Стефанович, министър Лончар информира Патриарх Ириней за актуалната епидемиологична обстановка в Сърбия, както и за готовността на здравната система за новата вълна от коронавирусна зараза.

В тази връзка министърът посочи, че медицинският персонал и този път ще направи всичко необходимо, за да запази здравето на сръбските граждани, но също така подчерта, че „е необходимо да се спазват мерките, въведени от здравните власти срещу разпространението на COVID-19“.

Сръбският Патриарх Ириней изтъкна, че „Сръбската Патриаршия и Министерството на здравето имат една и съща цел – здраве и благополучие за гражданите на страната“, като Патриархът призова всички граждани да проявят солидарност и единство.

Призоваваме гражданите да се придържат към противоепидемичните мерки във всеки един момент и да празнуват Славата по истински литургичен начин, преди всичко с молитва, а не по начин, който може да застраши здравето на хората.“ – призовават Патриарх Ириней и сръбският здравен министър Златибор Лончар.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal