Рилският Монастир може да се окаже един от малкото Монастири или Храмове на БПЦ, в които се спазват противоепидемичните мерки | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес е монастирският празник на Рилския Монастир. Стотици се стекоха в Свещената Обител. Рано сутринта беше отслужена Божествена Литургия.

Да търсим спасение в Бога като бъдем смирени и единни. Така ще бъдем благословени“ – казва Игуменът на Монастира Епископ Евлогий.

Най-вече здраве, защото човек здрав ли е, всичко може да постигне в живота си“ – пожелава си Елисавета, една от многото посетители на празника.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, в Рилския Монастир бяха предприети необходимите предпазни мерки.

Не пускаме без маски. Сложили сме изтривалка, която специално се зарежда с разтвор, за да се дезинфекцират всички, които влизат; Иконите се забърсват с дезинфекционен разтвор“ – подчерта Игуменът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Видимо от кадрите от репоржата на телевизията (по-долу), почти всички хора в Монастира са с маски.

Така може да се окаже, че Рилският Монастир е един от малкото Монастири или Храмове на Българската Патриашия, в които в действителност се спазват противоепидемичните мерки, тъй като от началото на пандемията масово по Храмовете и Монастирите на БПЦ не се спазват мерките срещу разпространението на коронавируса, въпреки, че наредбата на Свещения Синод от 30.03.2020 г., прот. № 2, все още е в сила и не е отменена.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal