Предаването „Религията днес“ замества „Вяра и общество“ по БНТ | КОМЕНТАР НА DOXOLOGIA INFONEWS

Автор: Doxologia INFONEWS

„Религията днес“ е най-новото предаване в ефира на БНТ, което замества „Вяра и общество“, съобщава ръководството на телевизията. То ще се излъчва всяка събота от 16:00 часа. Водещ е Георги Милков, който се завръща в обществената телевизия и е познат на зрителите от предаването „Плюс това“ (2015-2018) и от многобройните му публикации и анализи на международни събития и новини, както и серията интервюта със световни лидери като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и др.

Георги Милков

В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно“ – казва Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1.

Doxologia INFONEWS се надява това предаване да не е поредното глупаво и безсмислено религиозно предаване на БНТ, каквото е в момента „Домът на вярата“, както и да не е националистическо предаване, възхваляващо схизматичната Българска екзархия, каквото беше „Вяра и общество“.

Надяваме се водещият на предаването да е религиозно грамотен като existenz-minimum, както и да не е руски реотан, какъвто иска Бившият Ловчански Митрополит Гавриил, за да пропагандира московските еклисиологични ереси през екрана на Българската национална телевизия, която се поддържа от данъците на всички данъкоплатци в България, които са от различни етноси, вероизповедания, политически партии и не на последно място с различни възгледи.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎