ПОЗОРНО: Московската Патриаршия иска доживотен затвор за изнасилвачите. А за убийците смърт ли ще иска?

Автор: Doxologia INFONEWS

След убийството на две момичета в Ярославска област в Русия, станали жертва на изнасилвач, Московската Патриаршия предложи доживотен затвор за изнасилвачите, като намекна и за смъртно наказание.

Мисля, че насилниците от този тип трябва да бъдат подлагани на доживотен затвор, те трябва да бъдат изолирани от обществото, така че никога да не могат да извършват такива чудовищни престъпления в бъдеще. Все пак не смятам, че изнасилвачите трябва да бъдат кастрирани, но давам пример, че в Стария Завет имаше смъртно наказание и дори Самият Господ Иисус Христос не призова смъртното наказание да се отмени.“ – заяви  хулителят на всичко и дезинфектатор на Христос – маестро Митрополит Иларион Алфеев, цитиран от Россия 24.

Doxologia INFONEWS съветва духовниците да коментират въпроси свързани с теологията, а въпросите свързани с правото и правосъдието – да ги оставят на компетентните за това лица – юристите. Ако искаш доживотна присъда за изнасилвач, за убийци какво би поискал – смърт ли? Подобни глупости би изрекъл само един неграмотен човек. Все едно един юрист да изиска от Църквата да не счита Троичния Бог за един, а за три божества, което е богохулство и ерес.

Русия по отношение на правото е изключително изостанала държава. Тя отново се връща в своите тъмни векове – XV, XVI век, където и за носенето на дълги бради са убивали.

Идеята на наказанието не е с отмъстителна цел, не е за да съсипе живота на престъпника, а той да осъзнае грешката си и да поправи поведението си.

Впрочем, подобни са и наказанията, които налага Църквата спрямо клирици и вярващи, които нарушават Свещените Канони. Църквата налага наказанията с любов за изправление. Наказание се налага с любов и с разум, а не с омраза!

Не можем да се отнасяме с подобна омраза към хората, за каквато призовава Московската Патриаршия.

Маестро Лари стига до такава степен в безумието и злостта си, че започва да отрича покаянието и възможността на всеки човек да поправи грешката си.

А по отношение на изнасилвачите, епископатът на Московската Патриаршия е последният, който може да говори за това – защото е известно, че има много клирици и Епископи от Московската Патриаршия, които много пъти са били хващани и съдени за изнасилване и за педофилия през последните 100 години, а случаите продължават и днес, за което Doxologia INFONEWS не веднъж е съобщавала.

Русия е една посредствена, азиатска, монголска държава, която няма абсолютно нищо общо нито с европейските ценности и възгледи, нито с морала и зачитане правата на хората.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal