ПОЗОРНО: За пореден път московски свещеници извършиха тежко канонично нарушение, служейки Литургия в диоцеза на Вселенската Патриаршия без разрешението на Вселенския Патриарх

In other languaguages: NMK

Автор: Doxologia INFONEWS

На 09 октомври 2020, в деня Успението на Свети Апостол и Евангелист Йоан Богослов (стар стил), противоканонично служещите в диоцеза на Вселенската Патриаршия московски свещеници провокатори Георги Сергеев и Сергий Казарин отслужиха Божествена Литургия в Храма, изграден на мястото на гроба на Свети Йоан Богослов в Ефес. Въпреки че това изглежда повече на театър, отколкото на Литургия.

По този начин, те не само извършиха тежко канонично нарушение, то и извършиха тежък грях, причастявайки без благословение 20-ната рускини – омъжени за турци-мюсюлмани, които се движат с него по време на неговите противоканонични служения в диоцеза на Вселенската Патриаршия, както ни информира гръцкият сайт Ρομφαία, разпространител на московска пропаганда. Доверието към този сайт е свалено от страна на Вселенската Патриаршия и Еладската Църква, понеже изпълнява поръчките на Москва за разпространение на московска антицърковна и еклисиологично-еретическа пропаганда.

На богослужението според информацията е присъствала и една група рускини от Украйна, членове на Руската Църква в Украйна.

Тези московси свещеници провокатори извършват тези тежки канонични нарушения с подкрепата на руското посолство в Анкара и с разрешението на турските власти след натист от руска страна.

От друга страна, тези рускини, които се причастяват също извършват тежък грях. Това причастие със сигурност няма да им е за спасение, а за осъждане, понеже те съзнателно пристъпват към Тялото и Кръвта Христови, знаейки много добре, че пребиваването на тези свещеници и отслужваните от тях Литургии са без разрешението и благословията на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

В богослужението, както стана ясно по-горе участваше по-конкретно другият московски провокатор протойерей Сергий Казарин, който от 2 години служи в диоцеза на Митрополита на Писидия и Екзарх на Атталия (Анталия) г-н Сотир без неговото разрешение, извършвайки поредица от тежки канонични нарушения. Същият московски провокатор по поръчка на Москва създава интриги и притиска руснаците и укринците, които живеят в Анталия да ходят при него и да не се черкуват в храмовете на Свещената Митрополия на Писидия. За радост от стотиците черкуващи се руснаци и украинци в тази Митрополия едва 10-15 рускини са се присъединили към Сергий Казарин.

Присъствието на богослужения и причастяването с Тайните Христови без необходимото разрешение и благословия на местния Епископ, представляват канонични нарушения и тежък грях не само за извършващите този позорен акт, но и за присъстващите, които стават преки съучастници в това богохулство и светотатство.

Те по този начин, оскверняват древните Светини в диоцеза на Майката Църква. В Църквата всяко едно действие, което се извършва от клирик без благословение, представлява нарушение на Свещените Канони и подлежи на църковно наказание.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎