Начало » Новини » Светът » Подпалиха два римокатолически храма в Чили

Подпалиха два римокатолически храма в Чили

Две църкви в столицата на Чили – Сантяго, бяха подпалени от маскирани нападатели след протеста на десетки хиляди чилийци по повод една година от вълната от антиправителствени демонстрации.

Църквите „Сан Франциско де Борха” и „Успение Богородично”, една от най-старите в столицата, са били нападнати. Създадената през 1876 година църква „Успение Богородично” през 2019 година също стана мишена на палеж, предаде Aleteia.org.

От организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN) осъдиха тези нападения. „Ние сме обезпокоени от агресията, грабежите и нападенията срещу църкви в Сантяго. Събитията показват докъде могат да стигнат насилието и омразата, насърчавани от някои групи”, се казва в съобщение на организацията.

„Нищо не оправдава използването на насилие, нито нападенията над свещените пространства. Използването на насилие срещу вярата и вярванията на другите няма да допринесат за защита на социалната, расова или икономическа справедливост. Необузданата омраза срещу религиозните групи поражда насилие и унищожение и трябва да бъде осъдена по света открито”, посочиха още от ACN.

Източник: Факти

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal